Welkom bij Bo & Mila 🗸 Gratis verzenden vanaf €40,- (NL) / €60,- (BE) 🗸 Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden 🗸 Veilig betalen met IDEAL, Creditcard of Klarna Welkom bij Bo & Mila 🗸 Gratis verzenden vanaf €40,- (NL) / €60,- (BE) 🗸 Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden 🗸 Veilig betalen met IDEAL, Creditcard of Klarna
Het belang van contrasterende kleuren

Het belang van contrasterende kleuren

Heb je je ooit afgevraagd waarom speelgoed voor baby's vaak felgekleurd is? Dat is namelijk geen toeval! Contrasterende kleuren spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van je kleintje. Contrasten helpen je baby om de wereld om zich heen te begrijpen en zich te ontwikkelen.

Vanaf de geboorte zijn de ogen van baby's nog in ontwikkeling. In de eerste paar maanden zien ze voornamelijk in zwart-wit en hebben ze moeite om subtiele kleurnuances te onderscheiden. Hier komen contrasterende kleuren in beeld. Fel rood, diep zwart, en helder wit trekken onmiddellijk de aandacht van je baby, waardoor hun visuele waarneming wordt gestimuleerd.

Het gebruik van contrasterende kleuren helpt niet alleen de ogen van je baby om zich te ontwikkelen, maar het bevordert ook hun cognitieve vaardigheden.

Wanneer je kindje naar felgekleurde objecten kijkt, worden de hersenen gestimuleerd om deze informatie te verwerken. Dit versterkt de verbindingen tussen hersencellen, wat cruciaal is voor toekomstige leer- en denkprocessen.

Bovendien kan het gebruik van contrasterende kleuren bijdragen aan een betere concentratie en een langere aandachtsspanne. Een felgekleurd boekje of speeltje met contrasterende kleuren kan je baby boeien en aanmoedigen om langer te kijken en te ontdekken, wat weer goed is voor hun algehele ontwikkeling.

Wil je bijdragen aan de groei en ontwikkeling van je baby? Overweeg dan om speelgoed en boekjes met contrasterende kleuren aan te schaffen. Het is namelijk een eenvoudige manier om hun wereld een beetje helderder en interessanter te maken.

Een investering in kleur en contrast is een investering in de toekomst van jouw kleintje.

Onze tips:

1. Visuele Training Kaarten. Deze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende versies, passend bij de leeftijd van je kindje.

2. Stoffen Speelboekje met Contrast Kleuren. In het boekje zit ook een piep-geluidje en je bevestigt het boekje gemakkelijk aan de box of ledikant.

3. Tummy-time Boek 'Koala Koos'. Dit boekje van TafToys stimuleert ook buikligging, wat goed is voor de balans, coördinatie, kracht en grip van je kindje.

4. Knisperboekje met Rammelaar. Dit boekje is speciaal ontworpen om de zintuigen te prikkelen. Dit boekje staat vol met vrolijke, contrastrijke dierenillustraties die de nieuwsgierigheid van je kleintje wekken.

5. Activiteitenboekje Dino's. Door de felle kleuren en vrolijke figuurtjes blijft dit boekje boeien. Ook de bedrukking aan beide zijden zorgt er voor dat jouw kleine avonturier niet raakt uitgekeken.

Zurück zum Blog